PETUA TRADISIONAL MENGHILANGKAN JERAGAT | Tips & Panduan Blog's

PETUA TRADISIONAL MENGHILANGKAN JERAGAT


Jeragat merupakan bintik-bintik hitam yang muncul pada permukaan kulit akibat kekurangan nutrien (terjadi apabila usia makin meningkat/ faktor genetik), pengambilan pil perancang, cuaca atau kesan pemakaian produk-produk kecantikan yang mengandungi bahan kimia. sebelum ini telah dikongsikan tips untuk menghilangkan jerawat dan bekas jerawat, di bawah saya kongsikan dua petua tradisional menghilangkan jeragat


Bagi anda yang mengalami masalah ini, cubalah petua-petua di bawah untuk menangani masalah jeragat di kulit.

Petua hilangkan jeragat 1:

  • Ambil segenggam beras, rendam dalam air anggaran selama sejam. Toskan beras dan tumbuk bersama anggaran 1cm kunyit hidup hingga lumat. Gaulkan bersama perahan sebiji limau nipis dan sebiji putih telur hingga mesra. Sapukan ke seluruhan muka sebagai masker. Biarkan hingga kering. Bilas dengan air suam untuk kekalkan kelembapan kulit. Buatlah setiap hari sehingga berpuas hati.

Petua hilangkan jeragat 2:

  • Ambil sesudu susu tepung dan gaul dengan perahan limau nipis sehingga membentuk paste. Sapukan ke seluruhan muka sebagai masker. Biarkan hingga kering. Bilas dengan air suam untuk kekalkan kelembapan kulit. Buatlah setiap hari sehingga berpuas hati.

20 comments:

  1. wahhh bagus ni sobri sbb sis noe pun ada gak jeragat...nanti leh cuba...menabung W & promoted content kt sini..

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih sis,
      cuba mana tahu berkesan :P

      Delete
  2. Saya tak de jeragat.. ok lah kan.. Tips yg berguna kpd yg memerlukan.. t kasih atas perkongsian.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup boleh dijadikan
      rujukan kepada
      yang memerlukan :P

      Delete
  3. Bagus tips ni...bole apply..hehe..

    ReplyDelete
  4. kalau kesan tompok sikt di pipi.. bleh gune tips nie jugk ker

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuba la dulu
      mana tahu berkesan
      sebab ini petua tradisional :P

      Delete
  5. wahh tq kerana kongsi tips ni.. nnt boleh cuba :)
    stress tgk muka ada bintik2 hitam nih...

    ReplyDelete
  6. Salam sejahtera tuan tanah.
    Thanks for tips sharing. Kalau tak sempat nak amalkan petua tradisional boleh amalkan petua moden. Yang penting kita amalkan budaya hidup sihat.

    ReplyDelete
  7. salam.. susu tepung tu apa2 susu tepung k boleh? dan tips 1 tu nak Gaulkan bersama perahan sebiji limau nipis dan sebiji putih telur hingga mesra tu maksudnya smpai kental ea? mcm putih telur tu jd mcm cream ea??

    ReplyDelete
  8. Terima kasih sebab kongsi tips ini. Harap-harap dapat hilang kan jerawat ni. Banyak infomasi juga saya dapat di SINI

    ReplyDelete
  9. Wah.. Perkongsian yang sangat menarik. Tq admin.. Tips Hilangkan Jeragat.

    ReplyDelete
  10. Terimakasih atas informasinya karena saya lagi cari informasin tentang cara menghilangkan jerawat secara alami
    .

    ReplyDelete
  11. terimakasih atas informasinya gan, saya mencari informasi tetang jerawat yang selalu mengganggu penampilan wajah.
    .

    ReplyDelete
  12. Jeragat memang memerlukan penjagaan yang betul. kalau tak ambik tindakan memang makin banyak y naik. cara pantas hilangkan bintik hitam jeragat yang membuatkan wajah nampak tua

    ReplyDelete
  13. Terima kasih sebab kongsi tips ini. Harap-harap dapat hilang kan jerawat ni. Banyak infomasi juga saya dapat di sini... sini ada jgk tips2 lain http://kulitwajahsuci.blogspot.my/2016/12/cara-cepat-menghilangkan-jerawat-jeragat.html

    ReplyDelete

Anda Suka Dengan Article Ini!
Apa Lagi Kongsikanlah Bersama Rakan-Rakan Anda
Di Email, Twitter, Facebook, Google +G !
Jangan Lupa Ya :P