5 TIPS MOTIVASI DARIPADA JUTAWAN INTERNET MALAYSIA IRFAN KHAIRI | Tips & Panduan Blog's

Search This Blog

5 TIPS MOTIVASI DARIPADA JUTAWAN INTERNET MALAYSIA IRFAN KHAIRI


Ini adalah 5 tips motivasi yang saya hendak berkongsi bersama dengan anda semua daripada jutawan internet malaysia Irfan Khairi. Tips yang diberikan adalah bagaimana kita hendak menjadi kretif dalam kehidupan seharian, bagaimana kita cuba keluar daripada kepompong hidup..."thinking out of the box", menghargai diri sendiri dan bagaimana kita menikmati hidup kita dengan gembira tanpa stress 


"cara  kita hidup kita"
Untuk jadi kreatif, fikir seperti kanak2. kanak2 tidak meletakkan had dalam fikiran mereka. kita yang dewasa akan selalu fikir- boleh ke berjaya? nanti apa orang kata kalau kita berjaya? kalau buat camni boleh tak? Kanak2 tidak meletakkan had, sebab tu kanak2 kreatif!
Hargai diri kita sendiri. Bila kita menghargai diri, kita akan dapat melihat potensi diri kita. Yakin bahawa we are great and can do great things with great results. Keyakinan dalam diri sendiri adalah kunci utama kejayaan!
Bila ada yang tidak menyokong usaha kita untuk berjaya, berbanyak bersabar. tambahan lagi mereka yang rapat dengan kita. sekiranya anda ada kenalan, ahli keluarga, suami atau isteri yang berusaha untuk berjaya- berikan sokongan yang terhebat sekali. ianya adalah pemberian yang tidak ternilai! rezeki pastinya berganda dengan sokongan orang tersayang. 
Have fun! senyum selalu! tak perlu lah serious sangat dalam hidup. bila kita gembira & berseronok melakukan apa yang kita suka, insyaallah rezeki akan berganda datang kepada kita 
Ada kalanya, terdapat kata2 negatif orang lain diberikan pada kita. apa anda perlu buat? buat tak tau sahaja… TAKDE MAKNANYA. apa yang penting, jangan sampai kata2 negatif itu memasuki diri kita sendiri sehingga kita percayakannya dan mula ragu2 kebolehan sendiri!

4 comments:

  1. Bak kata iklan Nike, ''Just Do It''.

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum sobri.. wahh bagus tips ni.. nak amalkan. hehe singgah menabung invest smart sini ~~~

    ReplyDelete

Anda Suka Dengan Article Ini!
Apa Lagi Kongsikanlah Bersama Rakan-Rakan Anda
Di Email, Twitter, Facebook, Google +G !
Jangan Lupa Ya :P