SUPLEMEN DAN MAKANAN TAMBAHAN | Panduan, Tips & Petua Blogs

Search This Blog

SUPLEMEN DAN MAKANAN TAMBAHAN

Tiada pil ajaib yang boleh mengurangkan berat badan,  bakar lemak tanpa gabungan pemakanan asas yang baik. Mustahil.  boleh baca panduan : Senarai makanan yang boleh menggantikan vitamin. Jika digabungkan dengan diet dan senaman asas yang baik, suplemen dan makanan tambahan bantu mempercepatkan usaha anda kurangkan berat badan. Tapi … pastikan anda tidak tertipu dengan gambar sebelum dan selepas.

 • Adakah pembakar lemak berkesan? Secara teori yes. Peranan pembakar lemak adalah untuk menaikkan metabolsima badan anda melalui ramuan seperti caffeine dan guarana. Jadi dengan pembakaran kalori berlebihanan ini, anda dapat mengurangkan berat badan. Tapi nasihat saya, jangan bergantung kepada suplemen mana2 untuk jangka masa panjang. 
 • Ingin kurangkan 1kg? Anda perlu bakar atau membuang 7,700 kalori samada melalui makanan, senaman ataupun gabungan kedua-dua. 
 • Suplemen protein merupakan pilihan yang baik sebagai snek antara hidangan. Suplement protein rendah dari segi kalori, mudah dibeli dimana-mana dan boleh disimpan di pejabat mahupun di rumah. 
 • Dapatkan suplemn multivitamin yang baik. Kekurangan micro-nutrisi boleh menyebabkan nafsu makan anda naik. Jadi pastikan anda mempunyai suplemen multi-vitaman yang bersesuain dengan jantina, umur dan gaya hidup anda yang unik. 

Sumber: kevinzahri.com2 comments:

 1. dah lama x mkn supplement ...

  ReplyDelete
  Replies
  1. bestkan makan supplement..
   badan rasa lebih
   cergas dan sihat :P

   Delete

Anda Suka Dengan Article Ini!
Apa Lagi Kongsikanlah Bersama Rakan-Rakan Anda
Di Email, Twitter, Facebook, Google +G !
Jangan Lupa Ya :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...